.

FR       EN

Eric (the Phantom)

Het levensverhaal van de Phantom, bekend als Erik, wordt wordt beschreven in het originele boek van Gaston Leroux. Erik werd geboren in een klein stadje in Normandië, Frankrijk, als zoon van een meester-metselaar. Hij werd echter geboren met een gezichtsmisvorming waardoor hij grotesk overkwam en ervoor zorgde dat hij door de samenleving werd gemeden. Naarmate Erik ouder werd, werd hij bedreven in verschillende kunsten en verwierf hij uitzonderlijke kennis op het gebied van architectuur, muziek en magie. Door zijn talenten vond hij werk als architect en buikspreker, maar zijn fysieke verschijning en zijn donkere, gekwelde ziel maakten het hem moeilijk om in de samenleving te passen. Uiteindelijk leidde Eriks pad hem naar Parijs, waar hij gefascineerd raakte door de schoonheid van de Parijse Opera. Hij ontdekte de labyrintische gangen en verborgen kamers onder het operagebouw, dat zijn toevluchtsoord werd. Erik’s obsessie met muziek groeide en hij gebruikte zijn vaardigheden om het operagebouw te manipuleren en te achtervolgen.

Christine Daaé

Christine is een koor-/balletmeisje, dat het voorwerp wordt van obsessie, passie en liefde voor het mysterieuze Phantom of the Opera. Hij wordt haar mentor en met zijn hulp wordt zij gekozen om de prima donna van het bedrijf, Carlotta, te vervangen. Wanneer ze verliefd wordt op haar jeugdliefde Raoul, ontvoert de Phantom Christine in een jaloerse woede en sleept haar naar zijn hol. Ze wordt gedwongen te kiezen tussen de Phantom en Raoul, maar haar medeleven met de Phantom beweegt hem ertoe ze allebei te bevrijden en ze te laten vluchten.

Raoul de Chagny

In de roman van Gaston Leroux wordt Raoul beschreven met een ‘klein, blond snorretje, mooie blauwe ogen, een huidskleur als die van een meisje en een uitstraling alsof hij ‘net de schorten van de vrouw heeft verlaten’.’ Zijn oudere broer en voormalige voogd, Comte Philippe de Chagny is een man van de wereld die zich overgeeft aan het flirten met de ballerina’s van de Opera en geïrriteerd is door de gehechtheid van zijn broer aan het burgermeisje Christine.

Philippe de Chagny

Comte Philippe de Chagny is een man van de wereld die zich overgeeft aan het flirten met de ballerina’s van de Opera en geïrriteerd is door de gehechtheid van zijn broer aan het burgermeisje Christine. Philippe verdrinkt later als hij Raoul gaat zoeken in de kelders van de Opera.

inspecteur Ledoux

In de stomme film The Phantom Of The Opera uit 1925 werd zijn karakter veranderd in een inspecteur van de geheime politie genaamd "Ledoux", die Erik al maanden onderzoek deed. Hij helpt en vergezelt Raoul nog steeds om Christine te redden. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat het personage meer op de roman zou lijken, maar zijn achtergrond veranderde tijdens het maken van de tussentitels voor de film. In de uiteindelijke film lijkt hij echter nog steeds van Perzische afkomst te zijn.