ElixirDAnvers_HansCammaert_4609_2000pix

Hans Cammaert studeerde viool aan het conservatorium van Antwerpen bij Dejan Mijajev en Frances Reusens. Hij verfijnde zijn vioolspel tijdens vele masterclasses waaronder deze bij de Canadese violist Marc Destrubé die een grote invloed heeft gehad op zijn latere vioolspel.

Gedurende 13 jaar was hij verbonden aan de Beethovenacademie en het kamerorkest Brugge. Daarnaast speelde hij regelmatig met het kamerorkest I Fiamminghi, en speelt hij nu met Prima la musica en Bryggen Strings.

Als kamermusicus maakte hij deel uit van het De la Haye pianotrio. Met dit trio nam hij voor het label “Toccata Classics” een volledig Cd op met werk van de Belgsiche componist Joseph Reylandt. Sinds januari 2023 maakt hij deel uit van het strijkkwartet “quatuor Romantique”. Een ensemble dat zich specialiseert in de romantische uitvoeringspraktijk met muziek van Brahms, Ravel en Bartok.

Historische uitvoeringspraktijk is ook een van zijn grote passies. Een passie die hij onder andere deelt met het Millenium Orchestra, Le concert d’Anvers en het ensemble Apotheosis.

Als solist vertolkte hij het 5de vioolconcerto van Mozart, het 3de van Saint-Saens en creëerde de rhapsodie van Martin Valcke met het collegium instrumentale Brugense.

Hij is stichter en artistiek leider van het ‘ensemble a‘ en van het artdeco-ensemble Elixir d’Anvers.

Zijn kennis geeft hij door aan de academies van Lier, Hemiksem en Borgerhout.

FR      EN