ElixirDAnvers_WimVoet_4555_2000pix

studeerde aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen o.l.v. Walter Boeykens en aan het Lemmensinstituut te Leuven o.l.v. Jan van den Ecker.Hij behaalde er achtereenvolgens de eerste prijzen klarinet, kamermuziek, basklarinet en het hoger diploma klarinet met grote onderscheiding.

Heel wat ervaring deed hij later op bij virtuozen als Sabine Meyer, Thomas Friedli, Eddy Daniels en Peter Geisler. Als orkestmusicus maakte hij achtereenvolgens deel uit van de Jonge Filharmonie, de “Académie Européenne pour la Perfectionnement de Musiciens d’Orchestre” en het Wereldorkest van Jeugd & Muziek. Hij heeft samengewerkt met zowat alle Belgische orkesten en operahuizen (I Fiaminghi, Beethovenacademie, de Munt, het Nationaal Orkest van België ….) Momenteel is hij vooral freelance aktief aan het orkest van de Vlaamse Opera en de Filharmonie.

Als solist en in kamermuziekverband concerteert hij onder meer met het Filharmonisch Kamerduo, het ensemble Bellerophone, het trio De Vita en het Obbrussel strijkkwartet.
Concerten brachten hem dan ook al in alle landen van Europa, Japan, Rusland, Amerika en Canada waar hij o.a. samenwerkte met dirigenten als Vernon Handley, Serge Baudo, Kent Nagano, Philippe Herreweghe en Rudolf Werthen. Wim Voet is vooral bekend als klarinettist van het ensemble Elixir d’Anvers waarmee hij al ruim 250 concerten verzorgde.

Naast CD-opnames met het ensemble Elixir d’Anvers, het Bellerophon blazersensemble, pianist André De Groote en de Filharmonie, verscheen in 2015 zijn eerste  CD met het Filharmonisch Kamerduo en cellist Stijn Kuppens. Deze unieke CD is wereldwijd de eerste full-CD met deze uitzonderlijke bezetting.

Als pedagoog is hij gedurende 10 jaar verbonden geweest als gastdocent aan de Hogeschool Antwerpen. Momenteel is hij actief aan de stedelijke muziekacademies van Ekeren, Deurne, Borgerhout en Berchem als leraar klarinet en kamermuziek. Ook zijn leerlingen vallen regelmatig in de prijzen o.a. tijdens het eerste nationale klarinettenconcours te Gent.

FR      EN