Elixir d’Anvers

werd opgericht in 1991 en is ondertussen uitgegroeid tot een van de beste ensembles in zijn genre. Hans Cammaert (viool), Tom Deneckere (piano), Wim Voet (klarinet) en Katelijn Van Kerckhoven (cello) verdienden reeds hun sporen bij De Frivole Framboos, De Beethovenacademie, het orkest van de Vlaamse opera enz. Met hun concerten wil Elixir d’Anvers vooral eerder onbekende pareltjes uit de Art Deco periode aan een groot publiek bekendmaken: van een rustige wals of een Hongaarse rapsodie tot een vurige tango of razendsnelle tarantella. Met dit repertoire concerteerden zij reeds in heel België en Nederland, met o.a. concerten voor radio Klara en het Festival van Vlaanderen.

Voor hun nieuwjaarsconcerten werkten zij reeds samen met o.a. Liesbeth Devos, Lars Piselé, Piet Vansichen, Lien Haegeman en Marc Meersman.

Behalve muzikale programma’s brengt Elixir d’Anvers ook regelmatig muziektheater. Zo werkten zij in het verleden samen met acteurs Bart Voet en Pieter Embrechts. Met “L’Assassinat d’Anvers” en “Chateaubriand” toerden zij jaren samen met acteur Benjamin Sercu langs de culturele centra.

In februari 2003 kwam een eerste CD uit onder het label ‘Classic Talent’. Momenteel zijn zij bezig aan de voorbereiding van een tweede CD, een CD waarin de Belgische Art Deco muziek centraal zal staan.

In 2013 werkten ze mee aan de prestigieuze VRT televisiereeks “In Vlaams Velden”, een serie die zich afspeelt tijdens de eerste wereldoorlog.

 FR       EN