tom deneckere klein

deed zijn eerste muzikale ervaringen op toen hij lid werd van het Aalstse jongenskoor Schola Cantorum Cantate Domino. Hij trad met hen eerst op als zanger en daarna als begeleider gedurende acht intense jaren in binnen- en buitenland.

Na een master in de wiskunde aan de Universiteit Gent, behaalde Tom een ​​master in de muziek aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Daar studeerde hij piano bij Jan Michiels en directie bij Lucas Vis. Daarna studeerde hij directie aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag bij Jac van Steen, Kenneth Montgomery en Herman Engels.

Van 1996 tot 2002 was hij dirigent van het Oost-Vlaams Kamerorkest. In 2002 richtte hij het Chamber Orchestra Arc-en-ciel op, een professioneel ensemble van jonge musici. Ook werkte hij als assistent-dirigent van Patrick Davin mee aan de creatie van Kris Defoorts hedendaagse opera The Woman Who Walked Into Doors. Hij dirigeerde ook wereldpremières van Koen Dejonghe, Maarten Van Ingelgem, Kristiaan Van Ingelgem, Frank Nuyts en Marcel De Jonghe. Van 2010 tot 2014 was hij dirigent van het Gentse koor Novecanto. Terzelfdertijd was hij gastdirigent van het Korioliskoor. Zelf zong hij zeer actief in tal van amateurkoren en (semi-)professionele ensembles.
In oktober 2013 was hij curator van het zesde MAZZIC Music Festival in Aalst.

Momenteel is Tom als begeleider verbonden aan de muziekacademies van Borgerhout, Merksem en Brasschaat. Hij is co-dirigent van het Mechels Kamerorkest.