IMG_0027

De eerste muzikale vonken sloegen over toen Tom lid werd van het Aalsterse knapenkoor Schola Cantorum Cantate Domino. Met hen concerteerde hij eerst als zanger en nadien als begeleider gedurende acht intense jaren in binnen- en buitenland.
Na een licentie wiskunde aan de Universiteit Gent behaalde Tom een meesterdiploma in de muziek aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Daar studeerde hij piano bij Jan Michiels en orkestdirectie bij Lucas Vis. Aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag volgde hij nadien orkestdirectie bij Jac van Steen, Kenneth Montgomery en Herman Engels.
Van 1996 tot 2002 was hij dirigent van het Oost-Vlaams Kamerorkest. In 2002 richtte hij het Kamerorkest Arc-en-ciel op, een professioneel ensemble van jonge musici. Daarnaast werkte hij als assistent-dirigent van Patrick Davin bij de creatie van de hedendaagse opera The Woman Who Walked Into Doors van Kris Defoort. Hij dirigeerde ook wereldpremières van Koen Dejonghe, Maarten Van Ingelgem, Kristiaan Van Ingelgem, Frank Nuyts en Marcel De Jonghe. Van 2010 tot 2014 was hij dirigent van het Gentse koor Novecanto. Hij was ook gastdirigent van het koor Koriolis. Zelf zong hij zeer actief in tal van amateurkoren en (semi-)professionele ensembles.
In oktober 2013 was hij curator van het zesde MAZZIC-Muziekfestival in Aalst.
Tom is momenteel als begeleider verbonden aan de muziekacademies van Borgerhout, Merksem en Brasschaat. Hij is mede-dirigent van het Mechels Kamerorkest.

NL      EN