Astrid - Full-29 (2)De Belgische sopraan Astrid Stockman schuwt geen uitdaging en beweegt zich vlot over de grenzen van oratorium, lied en opera, gaande van oude muziek tot creaties. Haar veelzijdigheid maakt van haar een veelgevraagd solist in België en het buitenland. Ze werd gecoacht door onder andere Gemma Visser, Zeger Vandersteene en Greetje Anthoni.

Ze stond op grote podia en festivals, zoals Operadagen Rotterdam (NL), BOZAR (B), La Monnaie/De Munt (B), AMUZ (B), ILT Festival (DK), Osterfestival (AT), Bucerius Kunstforum (DE), Concertgebouw Brugge (B), DeSingel (B), Cultura Nova (NL), Le Volcan (FR), Le Channel (FR) enz.

Voor Muziektheater Transparant zong ze Donna Elvira (Don Giovanni – Mozart), Belinda (Dido & Aeneas – Purcell) en Venus (Venus & Adonis – Blow). Ze zong Marzelline in een adaptatie van Beethovens opera Fidelio (Walpurgis Muziektheater). Ook voerde ze de rol van Mimi uit in ‘De smarten van Mimi’, een opera voor en met kinderen en een co-productie van BOZAR en L’Auditori Barcelona. Voor Muziektheater Transparant en Opera XXI schreef, creëerde en zong ze de rol van Medea in ‘Medeamaterial’, een nieuwe soundscape opera door collectief lab.oratorium. Ze zong Madama Butterfly voor Kameroperahuis Nederland en I Solisti Del Vento in ‘Before I die’. Ze werkte ook met gezelschappen als LOD en Laika. Momenteel creëert ze de gezongen rol in ‘Punto Cero’ (werktitel) voor La Caldera Barcelona, dat volgend seizoen in Europa zal touren.

Ze was soliste in verschillende grote oratoriumwerken. Ze tourde en zong ook met orkesten en ensembles zoals het Nationaal Orkest Van België, Scherzi Musicali en Het Antwerps Barokorkest.